first heaven

ad rek 1945

ad rek

Ad Rek (1945) Begin 60er jaren begon ik yoga te beoefenen. Ik las veel boeken over Yoga en Vedanta. Daarna over (vooral Tibetaans) Boedhisme en Taoïsme. In 1970 werd ik yogaleraar. Ik studeerde vergelijkende godsdiensten en westerse mystiek geïnspireerd door de theosofische vereniging waarvan ik in ’67 lid was geworden. Ik had therapie nodig en kwam in aanraking met gestalt, bio-energetica en psychosynthese. In 1975 kwam het padwerk op mijn weg waarin toen core-energetica een belangrijke rol speelde. Ik ontmoette  John Pierrakos en zijn medewerkers die core-energetica ontwikkelden uit bio-energetica en padwerk. Ik werd padwerkhelper en core energetica therapeut. In de 80er jaren begon ik met een eigen praktijk aan huis naast mijn baan als vormingswerker. In 1990 stopte ik met padwerk en theosofie maar volgde wel jarenlang een bijscholing in lichaamsgerichte psychotherapie. Tegenwoordig heb ik veel aan het werk van A.H. Almaas en aan de workshops die ik volg bij een leerling van Faisal Muquaddam, Jeremy Klein. Dit inspireert me, het werken met de lataïf uit de soefi traditie te integreren in mijn eigen werk. De rode draad was en is steeds het lichaamswerk in combinatie met spiritualiteit en meditatie. Lichaamsmeditatie of spiritueel lichaamswerk zouden goede benamingen kunnen zijn van het werk dat ik aanbied.

Ik ben een zoeker, ik ben een vinder. Ik hou van verkennen en leren kennen. Ik hou van verwondering, van ontroerd en onder de indruk zijn. Van hoe een mens kan zijn bijvoorbeeld en van hoe ons leven kan gaan. Hoe iemand zich kan ontwikkelen en van de verrassingen als iemands wezen tevoorschijn komt. Ik ben geduldig en rustig van aard en hou veel van lachen. Ik kan erg genieten van natuur, van stilte en van ruimte. Ik hou van reizen en van samen op pad zijn.

Als ik met je werk ben ik luisterend, nieuwsgierig vragend en meelevend. Ik wil ook met je leren samen stil te zijn als we niets te zeggen hebben. Ik zoek niet naar oplossingen voor je, ik geloof dat iedere oplossing weer nieuwe problemen baart. Ik geloof meer in; “met een probleem zitten”. Het leren kennen, het zowel inzichtelijk begrijpen als het beleven en doorleven. Er mee zijn, ademen, gewaarzijn en alert wakker zijn in jezelf en je situatie. Dit geeft beweging, stroming en verandering. Alles verandert! Als we ontdekken dat we niet bewegen maar vasthouden en niet (durven) veranderen, is dat juist een onderwerp om bij stil te staan en tot in z’n kern te beleven. Door dit te leren en te beoefenen ontstaat er - heel wonderlijk – het tegendeel; stroming en leven. In dit stromen en leven is ruimte, licht, gemak, plezier, waarde, vertrouwen, goedheid, gewoonheid en meer van dit soort parels van de ziel. Dit beschrijft mij in m’n werk.